Har du ondt i ryggen?

Døjer du med akutte rygsmerter? Eller har du fra tid til anden ondt i ryggen? Det kan være forbundet med mange smerter at have ondt i ryggen, og det kan gøre det svært for dig at udføre selv helt almindelige dagligdagsaktiviteter.

Hos Fysio North har vi specialiseret os i rygsmerter. Vi hjælper næsten dagligt klienter, der har ondt i ryggen, og med vores hjælp kan du træne og styrke din ryg, så du kan nedsætte risikoen for, at du igen vil blive ramt af ondt i ryggen.

Vores klinik for fysioterapi ligger i Kærby i Aalborg, og du kan altid få en hurtig tid hos os, hvis du eksempelvis døjer med akutte rygsmerter. Vi er flere behandlere, og det betyder, at du slipper for ventetid, når du bestiller en tid hos os.

Ondt i ryggen skyldes sjældent alvorlige lidelser, men træning og øvelser mod ondt i ryggen kan gøre meget for dit velvære, når du har tendenser til perioder med ondt i ryggen.

Ondt i ryggen – hvad gør jeg?

Akutte rygsmerter har en tendens til at opstå meget pludseligt og uden en tydelig årsag. Vågner du en morgen med ondt i ryggen, er det dog vigtigt, at du holder dig aktiv i det omfang, det er muligt. Det er en dårlig ide at blive liggende i sengen, når du har ondt – faktisk kan det gøre ondt værre.

Søg gerne læge, eller bestil en tid hos din lokale fysioterapeut, hvis du gentagne gange bliver ramt af ondt i ryggen, eller hvis dine smerter er så slemme, at de er ulidelige og også forstyrrer din nattesøvn.

Hvad kan du selv gøre, når du har ondt i ryggen?

  • Hold dig aktiv, og undgå at sygemelde dig fra arbejde.
  • Mærk efter i din krop, og hold dig fra fysisk hårde aktiviteter.
  • Undgå at ligge mere end højst nødvendigt i din seng eller på din sofa.
  • Tag gerne smertestillende medicin, der kan købes i håndkøb, til at dulme dine smerter. Men tal gerne med din læge først.

Anmeldelser på Trustpilot

5.0 ★★★★★

2
Behandlere

Ingen ventetid

Vi har flere fysioterapeuter i vores klinik, og det betyder, at du kan komme til i vores klinik uden ventetid.

Hvorfor får man

ondt i ryggen?

Det er et rigtig godt spørgsmål, som du ikke altid kan finde et svar på. Mange mennesker lider af rygsmerter, men heldigvis er det kun de færreste, der har det som en kronisk lidelse. Langt de fleste, der har ondt i ryggen, oplever, at det fortager sig efter ganske få uger eller dage.

Ondt i ryggen kan komme af forskellige årsager. Det kan være dine muskler, dine knogler, dine ledbånd, dine nerver eller dine bruskskiver i rygsøjlen, der volder dig problemer. Uanset hvad er det altid en fordel at have en stærk og veltrænet ryg – det giver dig den bedste ballast mod rygsmerter.

Få effektive øvelser mod ondt i ryggen

Vi sammensætter et skræddersyet træningsprogram til dig og din ryg.